Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Кірєєва вбили в авто СБУ, — голова ГУР

  • 22.01.2023, 13:50
  • 1 073

Співробітник розвідки Денис Кірєєв, якого Служба безпеки називала зрадником, був вбитий в автомобілі СБУ

Кирило Буданов і Денис Кірєєв
Кирило Буданов і Денис Кірєєв

Про це розповів очільник Головного управління розвідки Кирило Буданов в інтерв'ю «Радіо Свобода».

«Я, як керівник спецслужби, впевнений, що людина, яка була нашим співробітником, не була шпигуном. Це, по-перше. По-друге, я пана Кірєєва особисто знаю з 2009 року. Це просто для розуміння вам.

Далі. Він досить багато років співпрацював з усіма колишніми керівниками нашої структури…

Я поділяю думку і вірю фактам, що пан Кірєєв був вбитий в автівці СБУ, коли вони провели захід щодо цієї особи. Цей факт зафіксовано, це є в матеріалах розслідування. Все інше — розслідування веде ДБР. Я не маю права коментувати цю інформацію. Те, що його вбили в цій автівці співробітники — це факт", — зазначив він.

Буданов повідомив, що не очікував таких дій СБУ проти штатного співробітника розвідки. Також він розповів, що мав розмову про Кірєєва з головою СБУ на той час Іваном Бакановим, і той «нічого толком не зміг пояснити».

«Я вважаю, що справа набагато глибша. Проте свою думку я залишу при собі. Давайте оцінювати виключно факти. Фактами є: людину, яка їхала на запрошення СБУ в будівлю СБУ, за 200 метрів, не доїжджаючи будівлі, перехоплюють, відвозять трошки далі, ніж в цю будівлю, а труп викидають на вулицю. Ось факти. Все», — каже голова ГУР.

Буданов не зміг розповісти, чи працюють люди, причетні до цього, досі в СБУ, оскільки триває слідство.

Також голова ГУР зміг розповісти, що Кірєєв був закритим співробітником відомства і мав зв’язки «з дуже багатьма людьми по всьому світу».

Схожі новини