Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Членство в НАТО: Україні потрібна підтримка США

  • 20.01.2023, 10:27
  • 543

Порошенко закликав керівництво США підтримати важливу умову для безпеки у світі

Про це сказав Петро Порошенко в ефірі CNN. «Нам потрібна більша підтримка Сполучених Штатів, тому що без членства України в НАТО мир буде неможливий», — вважає Порошенко.

«Ми розраховуємо на велике лідерство Сполучених Штатів, тому що Україна вже пройшла найскладніші випробування для того, щоб бути кандидатом у НАТО. І НАТО зараз потребує України так само, як Україна потребує НАТО. Тому дуже розраховую на вашу підтримку», — наголосив п‘ятий президент.

Порошенко також наголосив, що нові обсяги військової допомоги, зокрема бойові машини Striker і Bradley, змінюють правила гри на фронті.
«Я хочу подякувати народу, уряду і президенту Сполучених Штатів за лідерство, яке ви показуєте у підтримці України та захисті вільного світу від російської агресії. Це змінює правила гри. 200 машин із Канади, 200 машин із Великої Британії та 50 зі Швеції - загалом ми очікували, що це має бути близько 1000 БТР», — констатував Петро Порошенко.

«Це — реальна допомога, щоб зупинити російську наступальну операцію і вже протягом двох-трьох місяців забезпечити контрнаступальну операцію. Я щойно повернувся з Бахмута, і ми точно знаємо, яка ситуація на сході нашої країни. путін зосередив усе, що міг, для цієї атаки, і ми зруйнували план путіна», — наголосив Порошенко.

«Тепер усі розуміють, що ми не тільки захищаємо Україну і ви не тільки підтримуєте і допомагаєте Україні - ми разом захищаємо свободу, демократію всього вільного світу», — вважає п’ятий президент.

Схожі новини