Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Свій перший StarLink Борислав отримав з польського Бранска

Не лише українським воїнам, які сьогодні у боях з російським окупантом мають можливість користуватись отриманими від Ілона Маска станціями супутникового зв’язку StarLink, потрібний швидкісний, безвідмовний інтернет

У сьогоднішніх умовах, коли електрична енергія подається споживачам з перебоями, і як наслідок всього цього надовго зникає звичний інтернет, дуже важливо «підстрахуватись». У разі потреби мати можливість вийти на зв’язок за допомогою супутникового зв’язку.

StarLink не всім по кишені. Не кожен може собі у сьогоднішніх умовах дозволити придбати таку станцію. Борислав, де в умовах війни рахують кожну бюджетну копійку, також не виняток. Але… у місті щодня виникають ситуації, які вимагають негайного доступу до інтернету. Без цього управлінська галузь серйозно «шкутильгає». Потреба у придбанні бодай однієї станції StarLink назріла давно. Тому в місті нафтовиків вирішили звернутись за допомогою до своїх партнерів з Польщі. Кілька днів тому, як інформує пресслужба об'єднаної територіальної громади, Борислав отримав свій перший StarLink від польських друзів з Бранска. Нова станція супутникового зв’язку, як наголошують у мерії, буде використовуватися під час екстрених чи аварійних відімкнень, а також у разі виникнення проблем з основною мережею зв’язку.

Нагадуємо читачам, що StarLink — це проєкт компанії Ілона Маска SpaceX, який за допомогою супутників надає доступ до широкосмугового інтернету. У США та Канаді проєкт почали реалізовувати у 2020 році. Торік станції StarLink з’явились в Україні. Першими їх почали отримувати наші військові.

Схожі новини