Передплата 2024 ВЗ

путін втрачає землю під ногами, — Джонсон

  • 19.01.2023, 11:45
  • 689

Колишній прем'єр Великої Британії Борис Джонсон закликав світ не боятися погроз президента рф володимира путіна щодо застосування ядерної зброї та надати Україні необхідну допомогу для перемоги, зокрема — танки

Експрем‘єр Британії Борис Джонсон. Фото із мережі
Експрем‘єр Британії Борис Джонсон. Фото із мережі

Про це він заявив під час форуму у Давосі.

«Він не використовуватиме ядерну зброю, він ніколи цього не зробить, але хоче, щоб ми так думали. У нього наразі економічний параліч, путін втрачає землю під собою», — впевнений Джонсон.

Він вважає, що індійці та китайці відвернуться від путіна після використання ядерної зброї, тому необхідно припинити думати про це.

«Фокусуйте увагу на Україні, не на путіні. Треба підтримувати Україну, дати їй необхідні інструменти, щоб вона перемогла… HIMARS став дуже ефективним (зброєю), дайте їм танки», — наголосив Джонсон.

Сенатор від Демократичної партії США Кріс Кунс підтримав слова експрем'єра Великої Британії.

«Ризик ескалації нас не має непокоїти, нам треба думати, як змінити „червоні лінії“, а не як не перетнути їх», — сказав він.

Прем'єр Нідерландів Марк Рютте додав, що йдеться не лише про військову складову, а про захист цінностей, захист демократії, захист принципу, що не можна вторгатися в іншу країну. За його словами, досвід Мюнхена 1938 року свідчить, що агресор не зупиняється.

Рютте нагадав, що 143 країни підтримали резолюцію ООН, яка засудила агресію рф, і зазначив, що дедалі більше країн підтримують цю думку.

«Переконаний, що Україна переможе, бо всі друзі світу з ними», — заявив прем'єр Нідерландів.

Він також упевнений, що цьогоріч Фінляндія та Швеція приєднаються до НАТО — і це ще один результат агресії рф. Рютте зауважив, що він має відповідні переговори із президентом Туреччини Реджепом Ердоганом для зняття перешкод до такого приєднання.

Схожі новини