Передплата 2024 «Добре здоров’я»

«Залучити до розслідування катастрофи у Броварах французьких фахівців з Airbus»

  • 18.01.2023, 19:19
  • 827

Петро Порошенко в ефірі телеканалу LCI запропонував залучити французьких експертів до розслідування авіакатастрофи у Броварах, де загинули керівники МВС, а також є загиблі і постраждалі діти та дорослі мешканці міста

«Сьогодні дійсно жахливий ранок. Загинуло керівництво МВС, включно з міністром. Загинув перший заступник міністра, який довгі роки працював зі мною, це Євген Єнін. За моїм дорученням він працював над притягненням до відповідальності російських злочинців, продовжував цю роботу і на посаді першого заступника міністра внутрішніх справ», — зазначив Петро Порошенко.

Зокрема, говорить Порошенко, росіяни мають нести відповідальність і за трагедію в Дніпрі, де через російську ракету, яка потрапила в житловий будинок, загинуло вже 45 людей і ще 15 залишаються зниклими безвісти. «Частина жертв не ідентифікована. І безумовно, це все — картина війни», — вважає Петро Порошенко.

Він повідомив, що наразі розглядають три версії авіакатастрофи — це технічна несправність, порушення правил польоту та умисні дії щодо знищення гелікоптера.

«Хочу нагадати, що гелікоптер, який називається Super Puma, — це виробництво Airbus. І думаю, що було б дуже корисно залучити представників виробника, представників Франції до розслідування цієї катастрофи, яка принесла стільки жертв. Безумовно, весь світ має право знати правду», — вважає Петро Порошенко.

«Для нас це велика трагедія. Але незважаючи на великий сум, це зміцнює українську здатність пліч-о-пліч боронити нашу землю», — зазначає Порошенко.


Джерело: ЄС

Схожі новини