Передплата 2024 «Добра кухня»

У Львові на Різдво одночасно народили рідні сестри

  • 17.01.2023, 17:45
  • 1 110

Старша сестра народила дівчинку, а в молодшої - хлопчик

Фото - Перше медоб’єднання Львова
Фото - Перше медоб’єднання Львова

Пологи у сестер пройшли у лікарні Святого Миколая Першого медичного об'єднання Львова в православне Різдво. Про це розповіли у клініці.

«Води у 25-річної Анни та 20-річної Антоніни відійшли одночасно. І кількома годинами пізніше на світ з’явилися дітки: у старшої сестри — дівчинка з вагою 3 070 грамів і зростом — 53 см, у молодшої - хлопчик, який важив 3 060 грамів та мав зріст 52 см», — зазначили медики.

Лікарі повідомили, що під час сімейних пологів внутрішньоутробний стан малюків фахівці відстежували за допомогою сучасних апаратів кардіотокографії, отриманих в рамках благодійної допомоги від дитячого фонду UNICEF Ukraine.

Зазначається, що такі монітори показують частоту серцебиття дітей і їхню рухову активність в утробі матері. А ще — допомагають медикам в режимі реального часу стежити за рівнем кисню в організмі малюків і коригувати процес пологів.

Це потрібно, щоб уникнути гіпоксії плода — патології, при якій тканини і органи малюка недостатньо насичуються киснем. Адже, згідно з даними статистики, ризики розвитку гіпоксії - у кожної десятої дитини під час складних природних пологів.

Схожі новини