Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«Це схоже на інформаційну спецоперацію, яка була здійснена проти опозиції»

  • 17.01.2023, 11:39
  • 814

Співголова фракції «Європейська Солідарність» Артур Герасимов повідомив журналістам, що Головне слідче управління СБУ не веде розслідування щодо так званих «ботоферм», яке гучно анонсувалось у серпні минулого року. Герасимов прибув до СБУ, щоб з’ясувати, що ж відбувається з цією «справою»

«Ви пам’ятаєте, як у серпні 2022 року мене було оббрехано, облито брудом відносно якихось так званих „ботоферм“. Тоді це відбулося з посиланням на Службу безпеки України. Я вирішив завітати і спитати, як йде розслідування? Чи знайшли ці так звані „ботоферми“, і якщо знайшли, то кому вони належать», — повідомив Герасимов під час включення в ефірі телеканалу «Прямий».

"Яке ж було моє здивування, коли від керівника Головного слідчого управління Служби безпеки України Андрія Швеця я почув, що Головне слідче управління не має до цього жодного відношення і такого розслідування не веде. Це схоже на інформаційну спецоперацію, яка була здійснена проти опозиції", — переконаний Герасимов.

«Зараз йде війна, і у нас один ворог — це кремль і російська федерація, яка вбиває українців, намагається захопити нашу землю. І ми маємо всі тримати єдність для того, щоб дати відсіч цьому ворогу. Опозиція цю єдність тримає. Але, на жаль, з боку влади атаки на опозицію відбуваються постійно», — констатує народний депутат.

Герасимов, зокрема, нагадав про те, що президент Зеленський скасував присвоєння йому дипломатичного рангу. «Крапку в цьому поставив Верховний Суд, який сказав, що все було зроблено правильно», — констатує Артур Герасимов.

«Далі ці „ботоферми“. Але все було зроблено настільки грубо, фальшивка настільки грубо була склепана, що вона розсипалася ще швидше», — зауважує співголова «ЄС».

Він зазначив, що історія з декларуванням завершиться так само нічим: «мені нема за що виправдовуватися, і понад рік тому я все детально пояснив НАЗК, і НАБУ про це прекрасно відомо».

«Сьогодні в діяльності правоохоронних органів ми бачимо замість реальної боротьби з корупцією бурхливу імітацію діяльності. Скажіть будь ласка, ви бачили підозри ключовим фігурантам розкрадання мільярдів гривень з ПриватБанку? А чи бачили ви підозри ключовим фігурантам за розкрадання гуманітарки в Запоріжжі, яка розкрадалася космічними темпами. І в той час ключові фігуранти за повідомленням журналістів спокійно відпочивають на курортах. А чи бачили ви підозри в Дніпрі, коли фітнес-тренер на будівництві доріг освоює мільярди гривень? Це в той час, коли країна воює, і люди останню гривню віддають на українську армію», — обурився Герасимов.

«Я хочу звернутися до правоохоронних органів: сьогодні треба битися з ворогом і битися з реальною корупцією», — резюмує Герасимов.


Джерело: ЄС

Схожі новини