Передплата 2024 «Добра кухня»

«Закон один для всіх, і сподіваюся, що і у цій справі не може бути подвійних стандартів»

  • 16.01.2023, 17:07
  • 704

Співголова фракції «Європейська Солідарність» Артур Герасимов у коментарі журналістам заявив, що реальна боротьба з корупцією в Україні підміняється дешевим піаром. Він прокоментував поширену у ЗМІ інформацію щодо декларування майна

«На жаль, змушений констатувати спробу підмінити реальну боротьбу з корупцією дешевим піаром та імітацією активної діяльності з боку НАБУ. Настільки впевнений у своїй правоті, що не маю жодних сумнівів у тому, що виграю цю із яйця виїдену справу у Вищому антикорупційному суді. По-перше, „інкримінована“ мені квартира була куплена у 2013 році, тобто ДО початку моєї політичної діяльності, ДО початку виборів і ДО того, як я був обраний народним депутатом. Причому на той момент я займався бізнесом і квартира була куплена на задекларовані від бізнесу доходи, легальність та достатність яких ні у кого не виникає питань або сумнівів», — зазначив Герасимов.

«Друге. Тоді ж у 2013 році, ДО початку політичної діяльності, передав її у дар батькам і вони нею користувалися. До речі, передача власності в Іспанії, на відміну від України, не потребує зміни даних в реєстрі. НАБУ знає, що займається самовільним трактуванням іспанського законодавства. Наполягаю, що я не мав вносити цю квартиру в декларацію», — констатує народний депутат.

«По-третє, є прецеденти, коли НАЗК приймало уточнення і закривало справи. Зокрема, йдеться про неточності у деклараціях Глави держави, які Володимир Олександрович виявив і повідомив НАЗК. НАЗК своєю чергою подібними поясненнями задовільнилося», — нагадав Герасимов.

«Закон, як відомо, один для всіх, і сподіваюся, що і у цій справі не може бути подвійних стандартів. Тому абсолютно готовий йти до суду із чистою совістю і бездоганною правовою позицією. А НАБУ, до створення якого причетний як народний депутат, бажаю успіхів у боротьбі з корупцією. І нагадую, підозри досі не вручені: Коломойському І. Тимошенку К., Резніченку В., та іншим», — резюмує Артур Герасимов.

Схожі новини