Передплата 2024 ВЗ

Від 24 лютого Зеленський пережив 12 замахів на життя — The Independent

  • 17.01.2023, 11:45
  • 765

На главу держави Володимира Зеленського скоїли більше ніж 12 окремих замахів з боку російських сил із початку повномасштабної війни у лютому 2022 року

Фото - сайт ОПУ
Фото - сайт ОПУ

Про це з посиланням на «українських офіційних осіб» йдеться у книзі Кріса Віппла «Битва його життя: усередині Білого дому Джо Байдена (Віппл — автор книг про адміністрації різних президентів США).

«Розвіддані були настільки детальними, що допомогли силам безпеки Зеленського запобігти двом окремим російським замахам на його життя», — розповідає Віппл.

Також зазначається, що директор ЦРУ Білл Бернс під час візиту до України попереджав Зеленського про загрозу вбивства на таємній зустрічі перед повномасштабним вторгненням росії.

Він приїжджав до Києва перед початком війни, щоб повідомити Зеленському про російський план його вбивства та «перевірити реальність», в якій жив Зеленський, адже ставлення президента України до попереджень США було досить незвичайним.

За словами Віппла, Байден доручив директору ЦРУ — колишньому послу США в росії - надати Зеленському «точні деталі російських змов»: «Це негайно привернуло увагу Зеленського; він був приголомшений, протверезілий від цієї новини».

Схожі новини