Передплата 2024 «Добрий господар»

Під завалами будинку у Дніпрі - захисниця «Азовсталі»

  • 16.01.2023, 13:45
  • 1 129

У багатоповерхівці, в яку влучили росіяни, проживала військова, що захищала «Азовсталь» та була у полоні. Зараз вона є однією із зниклих безвісти

Наслідки обстрілу будинку у Дніпрі. Фото рятувальників
Наслідки обстрілу будинку у Дніпрі. Фото рятувальників

Про це повідомила донька військової Русана Бабкіна.

«Моя мама, сестра та бабуся були в тому самому під'їзді дому на Набережній Перемоги, в який сьогодні влучила російська ракета», — написала вона.

Жінка згадала свою останню перед трагедією розмову з матір'ю — вона мала бути на службі, але лишилася вдома через ГРВІ:

«Останній раз 14.01.2023 р. я говорила з мамою телефоном о 15:07 2 хв. 5 секунд. „У нас все тихо, наче, відпочивай“. Вихідний день, субота, мама мала бути на службі, ЗСУ, але залишилася вдома через ОРЗ, сестра наводила лад в черговій орендованій квартирі, бабуся на кухні тільки закінчила смажити чебуреки…»

Відтоді з ними немає зв’язку.

І мати, і батько Русани 24 лютого 2022 року стали на захист України, вступивши у ЗСУ, ТрО м. Маріуполя та згодом під час багатотижневої блокади вони захищали «Азовсталь»:

"17.05.2022 р. обоє вийшли з «Азовсталі», за наказом, в полон, склавши зброю. Мама звільнена з полону 17.10.2022 р. у межах чергового обміну, «жіночого обміну». Батько досі в полоні", — розповіла Русана.

Сестра Русани виїхала із Харкова. Авторка допису 20 березня із бабусею виїхала через Нову Ялту до Дніпра в автівці з одним вцілілим склом.

Схожі новини