Передплата 2024 ВЗ

Перша коляда після 100 років життя

Ті українці, які святкують старий Новий рік та День святого Василя Великого за юліанським календарем, віншуючи та колядуючи, мають унікальну нагоду — можуть навідатись із колядою до жительки Стрия Анни Чуланди

Ось так виглядає сьогодні столітня ювілярка. Фото пресслужби Стрийської міськради.
Ось так виглядає сьогодні столітня ювілярка. Фото пресслужби Стрийської міськради.

Чому саме до неї?

А тому, що пані Анна належить до вузького кола тих небагатьох людей, чий земний шлях перетнув столітній рубіж. Свій ювілей стриянка відзначила напередодні Нового року, 27 грудня.

Ювілярку, як інформує пресслужба Стрийської міськради, привітали заступниця міського голови Стрия Христина Грех та керівниця управління соціального захисту населення міськради Надія Кухляк.

З нагоди столітнього ювілею отримала 5 тис. грн. Це, звісно ж, як визнають у самій Стрийській міськраді, мало. Було б набагато краще, якби тим, кому пощастило столітній рубіж перетнути, вручали не 5 тис. грн, а, наприклад, 100 тис. грн матеріальної допомоги. Є в цьому свій резон. Нехай й інші претенденти, ті, хто впритул наблизився до магічного рубежу столітнього ювілею, докладають усіх зусиль, аби дожити до такого дня. Сьогоднішні реалії, на жаль, не дозволяють бути настільки щедрими.

У чому секрет рекордів довгожителів? Відповіді на це запитання, звісно ж, не існує. Нічого про це не знає й Анна Чуланда. На її долю випало немало життєвих випробувань. Разом із чоловіком виховали двох дітей. Легких шляхів у житті не шукала, бо завжди вірила у свою долю. Зло не пам’ятає, на невдачах не зациклювалась. Переборювати труднощі та виклики на власній життєвій дорозі допомагало раз і назавжди вироблене кредо — любов до ближнього, терпіння та небайдужість у всьому.

Схожі новини