Передплата 2024 «Добра кухня»

В ООН заявили, що КНДР постачає зброю для «Вагнер», Іран планує надати ракети росії

  • 14.01.2023, 12:15
  • 704

У грудні Північна Корея поставила озброєння для російської ПВК «Вагнер», а Іран планує незабаром постачати до рф сотні балістичних ракет

Фото: EPA
Фото: EPA

Про це заявила постійна представниця США при ООН Лінда Томас-Грінфілд, виступаючи 13 січня, на засіданні Ради безпеки ООН, присвяченому війні в Україні.

«Ми вважаємо, що Іран зараз розглядає можливість продажу росії сотень балістичних ракет, порушуючи резолюції Ради. Ми закликаємо Іран змінити курс і не робити цих кроків. І ми закликаємо всіх, хто підтримує світ, попросити Іран про це», — зазначила вона.

Також Томас-Грінфілд заявила: «Минулого місяця КНДР поставила в росію піхотні ракети і ракети для використання компанією „Вагнер“, що підтримується рф, порушуючи резолюції Ради про санкції. І ми стурбовані тим, що КНДР планує постачати „Вагнеру“ більше військової техніки».

За її словами, настав час усім країнам об'єднатися і вимагати, щоб росія припинила цю безглузду війну.

«Ми повинні об'єднатися на захист Статуту ООН та його найосновніших принципів. Ми повинні об'єднатися для досягнення справедливого та міцного миру відповідно до Статуту. І давайте продовжувати робити все, що в наших силах, щоб стримувати наслідки дій росії, допомагати тим, хто страждає як в Україні, так і за її межами, та притягувати до відповідальності всіх, хто порушує міжнародне право та підтримує цю незаконну, аморальну війну», — закликала вона.

Схожі новини