Передплата 2024 «Добрий господар»

Деокупація Кінбурнської коси: в ОК «Південь» розповіли деталі

  • 13.01.2023, 10:45
  • 707

Звільнення Кінбурнської коси продовжується. Однак, для українських бійців операція ускладнена погодними умовами

Про це розповіла начальниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталя Гуменюк.

«Оперативна ситуація полягає в тому, що ворог час від часу виїжджає на позиції, звідки проводить обстріли протилежного берега, але залишатися йому там постійно заважає наша контрбатарейна робота. І саме тому ця робота ще не закінчена, оскільки складні погодні умови… Тому очаківцям і мешканцям Куцурубськохї громади треба бути дуже уважними й дослухатися до сигналів повітряної тривоги», — зазначила Гуменюк.

За її словами, Кінбурнська коса має географічну особливість. Оскільки це намив в більшості піщаний, тому населені пункти там — це «місця, де ворогу більш менш зручно розташовуватися».

«Саме тому вони намагаються ці населені пункти використовувати як пункти свого базування. Ми все ж таки продовжуємо свою роботу, і вона ускладнена тим, що ми не маємо абсолютної інформації про наявність там мирних мешканців, хоча знаємо, що окупанти намагалися їх вивезти», — каже Гуменюк.

Вона підкреслила, знаходитися на косі постійно окупанти не можуть, тому що українські бійці постійно працюють по них у відповідь.

«І вони тільки можуть час від часу підтягувати озброєння для проведення бойової роботи й негайно повертаються на Лівобережжя, з яким суходолом поєднана Кінбурнська коса», — додала Гуменюк.

Схожі новини