Передплата 2024 «Добрий господар»

Захисникам на Донеччині привезли банно-побутовий комплекс

  • 12.01.2023, 18:10
  • 737

Петро Порошенко привіз 79-й бригаді на Донеччину планшети, тепловізори, зимові шини та мобільний банно-побутовий комплекс

Фото із сайту Європейської Солідарності
Фото із сайту Європейської Солідарності

Про це він розповів на сторінці у Facebook.

«79 окрема десантно-штурмова бригада стоїть на гарячих позиціях. Так було з 2014 року, так є і зараз. Воїни 79-ки зараз в Мар'їнці роблять бавовну», — зазначив він.

«Взагалі, Мар'їнка — це вже символ. Наші захисники закріпилися там у 2014−2015 роках. І щоби там росіяни не робили, посунути Збройні Сили України звідти вже не можливо. Бо хлопці там стали бетонною стіною», — наголосив п’ятий президент України.

«За це ми щиро вдячні нашим десантникам, нашій 79 бригаді. І, щоб їх підтримати, ми будемо робити все можливе, щоб забезпечити їх всім необхідним», — зазначив він.

«Сьогодні завезли їм планшети та тепловізори, щоб розвідка могла коригувати вогонь. Привезли і дефіцитний товар — шини. Бо велика кількість волонтерів завозять на фронт машини, а ось коліс не вистачає завжди», — розповів Порошенко.

«Привезли вже другий для 79-ки банний комплекс, ну і шоколад ROSHEN до чаю», — також зазначив він."Упевнені, що заїдемо ще. Запорука нашого успіху — системне забезпечення ЗСУ всім необхідним, адже саме завдяки їм Україна буде", — наголосив лідер «Європейської Солідарності».

Боєць з позивним «Харіс» подякував Порошенку та волонтерами за цю необхідну зараз на фронті допомогу.

«Це я приймаю у вас цю лазню. У мене була така мрія — її замовити самому. Але ми не тягнемо, не можемо. Ви знаєте — ресурсів не вистачає, часу не вистачає. І от ви нам зробили таку лазню. Для 79-ї бригади — це просто знахідка. Вона вже друга. Це — велика нам допомога. Лазня — це стратегічно важливо», — сказав військовий.

«І використовувати можна в будь-якому місці, вона автономна. Просто — мрія. А для солдата після окопу — це дуже велика справа», — говорить десантник. Порошенко зазначає, що можливість мати нормальні побутові умови особливо в холодну пору року дуже важлива для бійців. «І саме взимку, саме, коли -20°C, і саме коли війна. Коли можна на передок підтягнути і це зробити. І це вже ми доопрацювали проект з урахуванням ваших побажань. Сьогодні тут можна і попрати, і посушити, і помитися», — розповів він.

Волонтери ГО «Справа Громад» планують передати на фронт не менше п’яти десятків подібних комплексів. Як відомо, Фонд Порошенка подвоює суму, зібрану небайдужими українцями для допомоги ЗСУ. Першу мобільну лазню подарували легендарній 25-й бригаді, яка відзначилась під час контрнаступу на Харківщині і звільняла Ізюм.

Схожі новини