Передплата 2024 «Добрий господар»

Магнітні бурі на 16−22 січня 2023 року

За прогнозами учених Центру передбачення космічної погоди Національного агентства океаногра­фічних та атмосферних досліджень США, цей тиждень буде доволі насичений на інтенсивні подарун­ки космічної погоди

Так, 17 січня, у вівторок, сонячний шторм визначається як низький. Цей день не мав би турбувати метеочутливих людей. Але вже 18 січня, у середу, показник піде вгору — Землю накриють геомагнітні спалахи середнього рівня, що може вплинути на самопочуття. У четвер, 19 січня, буря не заспокоїть­ся, а розвинеться до максимальної динаміки, сягнувши показника 5 балів. Однак у п’ятницю, 20 січня, геомагнітне поле повернеться до спокійної динаміки, яка протримається до кінця тижня.

Що стосується днів підвищеної геомагнітної активності, то у метеочутливих осіб можливі слабкість, втома, мігрень, запаморочення, апатія, а також стрибки артеріального тиску. А у піковий день перелі­чені нами вище симптоми можуть загостритися, здоров’я може різко похитнутися. У зоні підвищено­го ризику — особи із захворюваннями серцево-судинної системи, вагітні жінки та люди похилого віку.

Схожі новини