Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У Львові шахраї зібрали 2,5 млн грн за неіснуючі квартири

  • 09.01.2023, 19:30
  • 1 111

Організатор розміщував оголошення в інтернеті з візуалізацією майбутніх проєктів.Тепер йому і спільникам оголосили про підозру

Фото - з мережі
Фото - з мережі

За даними слідства, у 2017 році організатор орендував офісне приміщення, в якому здійснювалася «бізнесова» діяльність. За його планом створювали будівельні кооперативи, а в інтернеті розміщували оголошення про продаж квартир з візуалізацією майбутніх об'єктів.

Клієнти укладали договори на придбання нерухомості та передавали кошти організатору, який не вносив їх на банківські рахунки та розпоряджався на власний розсуд. Для створення ілюзії, на ділянці, яка була у власності кооперативу, без жодних дозвільних документів розпочинав роботи з будівництва.

Судом ухвалив рішення про знесення самочинного об'єкта. Організатор, будучи головою кооперативу, задля уникнення накладення арешту на майно та не бажаючи відшкодовувати потерпілим кошти, вдався до продажу землі третій особі. Проте у 2021 році на земельну ділянку було накладено арешт.

Влітку 2022 року правоохоронці провели ряд санкціонованих обшуків, в ході яких виявили печатки, договори щодо передачі коштів потерпілими, квитанції, платіжні доручення, банківські документи, цифрові носії інформації. 5 січня організатору та чотирьом спільникам повідомили про підозру (шахрайство).

Фігурантам може загрожувати до 12-ти років позбавлення волі.

Додамо, одна з потерпілих військослужбовиця ЗСУ, яка нагороджена «Сталевим хрестом» на наразі проходить лікування після поранення на Бахмутському напрямку.

Схожі новини