Передплата 2024 «Добре здоров’я»

В одній зі шкіл Левандівки з’явиться відкритий басейн

  • 06.01.2023, 19:15
  • 800

У 67-ій школі Львові збудують відкритий басейн

Фото: ЛМР
Фото: ЛМР

«Ми передбачаємо впровадження цього року в системі централізованого теплопостачання технології теплової помпи — теплового насосу. Наразі хочемо зробити це на базі однієї школи, яка на сьогодні опалюється від невеликої модульної котельні, що використовує природний газ.

Зважаючи на теперішню ситуацію та війну, ми хочемо, щоб школа використовувала не природний газ, а технологію ґрунтового теплового насосу — завдяки глибинним свердловинам, отримувати тепло із землі. Така насосна установка дозволятиме круглорічно брати тепло з ґрунту. А відтак, це дозволить нам біля школи також зробити басейн відкритого типу, який підігріватиметься та зможе функціонувати навіть взимку.

До цього ми робили теплові насоси на наших котельнях, але це теплові насоси, які знімають тепло з повітря, а тому ефективно працюють виключно влітку. Натомість це перший випадок, коли ми хочемо використати технологію ґрунтового теплового насосу на комунальному об'єкті", — пояснив директор департаменту житлового господарства та інфраструктури Олександр Одинець.

Він додав, що наразі розробляється проєктно-кошторисна документація.

Схожі новини