Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«Маніпуляція. Дешеві політичні ігри…»

Нардепи демократичного крила відреагували на звинувачення їх у підігруванні проросійським партіям

Політичною маніпуляцією назвали у партії «Батьківщина» заяву Руху «Чесно» про те, що парламентська фракція цієї політичної сили, за винятком Альони Шкрум, відмовилася ставити підписи під зверненням до спікера Верховної Ради Руслана Стефанчука про позбавлення повноважень народних і місцевих депутатів осіб, обраних від заборонених проросійських партій. Про ці маніпуляції редакції «Високого Замку» повідомив нардеп від «Батьківщини» Михайло Цимбалюк.

У коментарі нашому виданню парламентарій сказав:

— Я за те, щоб представників «ОПЗЖ» позбавили мандатів. Якщо такий законопроєкт буде внесено у сесійну залу, однозначно натисну зелену кнопку. До мене особисто ніхто — підкреслюю: НІХТО — ні в сесійній залі, ні поза нею офіційно не звертався за підписом під таким зверненням. Я тільки зі ЗМІ дізнався, що таке звернення нібито є. Але де воно — невідомо. Декілька днів тому на телеканалі «Еспресо» я говорив: якщо буде таке звернення, я його підпишу, а якщо питання внесуть у сесійну залу — обов’язково проголосую.

Йдеться про якусь маніпуляцію чи казна-що. Якщо до мене хтось офіційно звернеться і покаже підписний листок (якщо він у когось є), неодмінно підпишуся під ним. Саме зараз готую з цього приводу інформацію, яку оприлюдню на своїй сторінці у соцмережах. Там буде висловлено мою чітку позицію.

Михайло Цимбалюк каже, що згадане питання взагалі не порушували на засіданні фракції «Батьківщина».

— У нашій фракції ніхто це питання не піднімав. Бо до нас офіційно ніхто не звертався. Я знаю чітку позицію Юлії Тимошенко з цього приводу. А заяви про те, що вказівку депутатам не підписувати звернення начебто дала наш лідер, є смішними. Це смішна історія. Політичний популізм. Я був на всіх засіданнях фракції. Юлія Тимошенко вела їх. Обговорювали різні питання. Але про підписи під якимсь зверненням не йшлося, цю тему не порушували…

Напередодні Рух «Чесно» повідомив, що майже сімдесят нардепів відмовились ставити свої підписи під зверненням до Руслана Стефанчука про позбавлення повноважень народних і місцевих депутатів, які були обрані від заборонених проросійських партій. Серед тих, хто начебто відмовляється ставити свої підписи, названо голову фракції «Слуга народу» Давида Арахамію, його заступників, віцеспікера Олександра Корнієнка.

На сайті Руху «Чесно» також поміщено інфографіку про збір підписів за позбавлення депутатських повноважень представників проросійських політсил (таке звернення ініціював начебто «слуга Олег Дунда). Із необхідних 150 голосів для внесення цього питання у порядок денний станом на 2 січня було зібрано 96 голосів.

Серед тих, чийого голосу нема на підписних листах, значиться і нардеп від «Європейської Солідарності» Володимир В’ятрович. Свою позицію він пояснив так:

«Якби «слуги» хотіли боротися з депутатами від «ОПЗЖ», останні сиділи б за ґратами, а не на керівних посадах у парламенті, як Шуфрич, — цитує нардепа espreso. tv.

— Безумовно, я підтримую не лише усунення колаборантів з парламенту, а й притягнення їх до відповідальності. А брати участь у дешевій виставі, коли «слуги» тижнями збирають підписи під зверненням до самих себе, не збираюся.

Щоб внести будь-яке питання на пленарне засідання, достатньо голосу представника монобільшості на погоджувальній раді".

Схожі новини