Передплата 2024 «Добра кухня»

Валерія Меладзе хочуть позбавити російського громадянства

  • 03.01.2023, 18:45
  • 820

Під час концерту у Дубаї на фразу із залу «Слава Україні!» співак відповів «Героям Слава!»

Валерій Меладзе. Фото із мережі
Валерій Меладзе. Фото із мережі

Меладзе підтримав дискусію із прихильником і на вислів «Слава Україні» відповів «Героям Слава». Однак сказав він це не у мікрофон — ймовірно, щоб не розчаровувати своїх російських прихильників.

Такий вчинок не сподобався депутату держдуми сергію міронову та членкині ради федерації олені афанасьєвій, які запропонували позбавити співака всіх звань та громадянства. Аргументували свою пропозицію вони тим, що «справжньому російському артисту» неприпустимо так себе поводити.

«Він сидить на двох стільцях, намагаючись „урвати“ з усіх боків. Пора б визначитися. Хоча, судячи з цього, за поведінкою, цей „артист“ свій бік вибрав. Пропоную позбавити Меладзе всіх звань, що є у нього. Це буде чесно і справедливо», — заявив Миронов.

Афанас'єва назвала Меладзе «зрадником», а його слова — «скотством».

"За таке Меладзе не звань треба позбавляти, а громадянства російської федерації", — заявила жінка.

На початку війни в Україні Меладзе закликав зупинити війну, але при цьому не засудив росію. Згодом співак потрапив у «чорний список» артистів, яким заборонено виступати в рф. Та це не завадило йому опісля виступити у московському клубі.

«Сьогодні сталося те, що не могло, і не мало відбуватися ніколи. Історія коли-небудь розсудить і розставить все по своїх місцях. Але сьогодні я хочу попросити вас, я благаю припинити військові дії і сісти за стіл переговорів. Люди повинні вміти домовлятися. Для цього нам дана мова. Люди не повинні гинути. Це потрібно припинити», — сказав співак.