Передплата 2024 «Добрий господар»

У Бразилії прощаються з легендою футболу

  • 02.01.2023, 19:30
  • 956

У понеділок, 2 січня, у місті Сан-Паулу (Бразилія) на стадіоні клубу «Сантос» розпочалася церемонія прощання з футболістом Пеле

Фото - AP Photos
Фото - AP Photos

Як повідомляє ВВС, на стадіон тіло футболіста привезли з лікарні, де він помер 29 грудня 2022 року на 83 році життя після тривалої хвороби. Бразильський футболіст останнім часом боровся з онкологією (рак товстої кишки).

Зараз біля стадіону «Віла Белміро» утворився великий натовп зі вболівальників, які прийшли віддати останню данину поваги триразовому чемпіону світу.

Біля труни чоловіки в темних окулярах і чорних ділових костюмах завершують останні приготування до церемонії прощання. Вони поправляють мереживну оббивку труни та ставлять вінки.

На трибунах, де традиційно сидять уболівальники, наразі поставили вінки. Крім того, на стадіоні вивісили банер із написом: «Хай живе Король».

Відомо, що церемонія прощання з Пеле триватиме рівно добу. О 10:00 (15:00 за Києвом) труну з тілом футболіста пронесуть вулицями Сан-Палу. Передбачається, що похоронна процесія зробить зупинку біля будинку, де живе мати футболіста. Жінка нещодавно відсвяткувала свій 100-річний ювілей.

Потім Пеле поховають на цвинтарі Memorial Necropole Ecumenica — найвищому вертикальному цвинтарі світу. Там уже спочивають родичі спортсмена, а також його партнер із клубу Коутіньо.

Схожі новини