Передплата 2024 ВЗ

Швеція стала головою Ради Євросоюзу

  • 01.01.2023, 11:45
  • 608

З 1-го січня Швеція взяла на себе обов’язки щодо головування в ЄС, прийнявши їх від Чеської Республіки

Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн подякувала прем'єр-міністру Чеської Республіки за плідне головування в ЄС протягом попередніх шести місяців.

«Дорогий Петр Фіала, вітаю вас з успішним Чеським головуванням в ЄС у 2022 році. Ваше лідерство дозволило продовжити нашу єдність та амбітність у найважливіших справах. Від підтримки України до вирішення енергетичної кризи, та у досягненні цілей Зеленого курсу ЄС. Děkujeme mnohokrát», — написала Урсула фон дер Ляєн.

Шведське головування ЄС завершує програму «тріо головування ЄС», діяльність якого на початку 2022 року розпочала Франція та продовжила Чеська Республіка.

Саме на ці дві країни припали життєво важливі завдання та виклики, що були пов’язані із російською агресією проти України та її наслідками, включаючи енергетичну та продовольчу кризу, та необхідність зміцнення європейської безпеки. Політична, економічна, фінансова, гуманітарна та військова підтримка України залишатимуться також серед головних пріоритетів Шведського головування ЄС.

Схожі новини