Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

В останній день 2022 року погода у Львові буде така, як у 1970 році

Народний синоптик Максим Уманський каже, що січень буде теплим, схожим на початок квітня

У суботу, 31 грудня, у Львові та області буде побито температурний рекорд — вдень 9−12 градусів вище нуля. Вночі обіцяють до 10 градусів з позначкою плюс. Ще тепліше буде в перший день нового 2023 року — 13, а місцями 14 градусів тепла. Такі приємні градуси взимку (31 грудня) востаннє були ще у 1970 році.

У Львівському регіональному центрі з гідрометеорології «ВЗ» повідомили, що в останній день року у Львові буде туман, погіршення видимості на дорогах. Але вдень весняна погода.

На погоду в останні дні року впливає теплий сектор циклонічної депресії над Великою Британією та Норвезьким морем, а також проходження атмосферного фронту.

«Цього року буде побито температурний рекорд: 31 грудня, 1 січня — 12−13 градусів тепла, — сказав у коментарі для „ВЗ“ народний синоптик Максим Уманський. — Нічого аномального в цьому немає. Така хороша погода на новий рік є свідченням загального потепління на планеті. На новий рік найтепліше буде на Прикарпатті - плюс 16. На півдні - плюс 11, а на сході, де зараз ведуться бойові дії, плюс 7. У Криму — 10 градусів тепла. За моїми прогнозами, січень 2023 року буде теплим, схожим на початок квітня. Подекуди температура підніметься до 16 градусів тепла».

Схожі новини