Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

СБУ повідомила про підозру «віцеміністру вугілля та енергетики «днр», який «передав» окупантам шахти на Донеччині

  • 30.12.2022, 14:25
  • 492

Служба безпеки зібрала беззаперечні докази вини ще одного з керівників окупаційної адміністрації у тимчасово захоплених районах Донецької області

Зловмисником є колишній високопосадовець одного з місцевих видобувних підприємств, який у 2014 році приєднався до терористичної організації «днр».

Там він входив до найближчого оточення російського терориста Стрєлкова-Гіркіна, за чиїм дорученням займався питаннями промислового видобутку вугілля та його реалізації на користь угруповань бойовиків.

На цій посаді ще до початку повномасштабного вторгнення він виконував вказівки москви щодо переналаштування паливно-енергетичного комплексу регіону під потреби країни-агресора.

За даними слідства, він безпосередньо сприяв передачі ворогу основних підприємств галузі, у тому числі місцевих шахт.

Окрім цього, зловмисник неодноразово виступав на прокремлівських Ютуб-каналах, де публічно закликав підтримати збройну агресію рф проти України.

На підставі зібраної доказової бази слідчі СБУ повідомили фігуранту про підозру за ч. 1 ст. 258−3 (участь у терористичній групі чи терористичній організації) Кримінального кодексу України.

Наразі підозрюваний переховується на тимчасово окупованій території сходу України.

Однак співробітники СБУ знають про його місця перебування, перелік контактів і здійснюють комплексні заходи для притягнення зловмисника до відповідальності.

Схожі новини