Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Перед новим роком житло біля Буковеля коштує 4−5 тисяч гривень за добу

На новий рік більшість номерів у готелях Яремча, Ворохти заброньовані, але на значно коротший термін, ніж минулих років

Фото автора
Фото автора

У Буковелі стартував лижний сезон. Через війну та постійні відімкнення електроенергії, курорт працює з обмеженнями: чимало зимових атракціонів не працює, все значно скромніше, ніж торік.

23 грудня у Буковелі запрацював лише один витяг. Лижників не багато, переважно це жінки з дітьми.

У Яремчі, Ворохті, Поляниці на 20−30% подорожчало житло для туристів. Ціни за ліжкомісце у приватній садибі без особливих вигод та без харчування стартують від тисячі гривень за добу з особи. Квартиру з хорошими умовами можна орендувати за 4−5 тисяч гривень, а готельний номер у чотиризірковому готелі - від 250−300 доларів. Якщо брати готель з системою «Все включено» — ще дорожче. Лижний сезон стартував не лише з традиційно високих цін, а й з відчутного браку відпочивальників.

«Зимовий сезон в Яремчі не такий, як минулих років, — розповів у коментарі для „ВЗ“ готельєр та ресторатор Олексій Горощук. — Люди приїжджають на короткий термін, аби переключитися від негативу, зняти стрес. Гостей, які до війни приїжджали на лижний відпочинок бодай на тиждень, тепер обмаль. Приїжджають на два-три дні, аби зарядитися емоціями, трохи забути про війну. На новий рік ситуація краща. 31 грудня та 1 січня вільних номерів немає. Минулих років у нас всі номери були заброньовані аж по 15 січня. Цін на проживання ми суттєво не піднімали. Цього року витрати зросли. Лише для генератора витрати чималі. На годину генератор споживає 25 літрів дизельного палива. Багато готельєрів Яремча не наважуються відкривати заклад через перепади напруги. Окрім світла та генератора, серед високих витрат — газ. Басейни в готелі підігріваємо газом. Намагаємося забезпечити сервіс, аби він суттєво не відрізнявся від того, що був до війни».

Схожі новини