Передплата 2024 ВЗ

Укрпошта вводить в обіг нову марку

  • 22.12.2022, 12:45
  • 873

Укрпошта випустила марку, присвячену першому виконанню «Щедрика» у США

Поштова марка "Щедрик. Carol of the Bells"
Поштова марка "Щедрик. Carol of the Bells"

23 грудня Укрпошта вводить в обіг поштову марку «Щедрик. Carol of the Bells», яка стане останньою у циклі марок 2022 року.

Погашення спеціальним штемпелем «Перший день» відбудуться у Києві та Вінниці.

Нова марка присвячена 100-річчю презентації музичного твору «Щедрик» на сцені у Карнегі-Холі у Нью-Йорку, після якої щедрівка набула всесвітньої популярності і стала символічним святковим гімном для багатьох країн світу.

Ескіз до поштової марки, конверта «Перший день», художньої картки та штемпеля створив заслужений художник України Миколай Кочубей.

«Митець зобразив на ескізі ластівку, про яку співають в обрядовій пісні. Саме ця пташка в українській міфології та культурі є втіленням весни, добра та відродження. Ластівка несе на своїх крилах радість і щастя, а також летить до господи, аби провістити щасливий та багатий рік для родини», — наголосили в Укрпошті.

Тираж марки становить 200 тис. примірників. Придбати поштовий випуск «Щедрик. Carol of the Bells» можна буде з 23 грудня у всіх міських відділеннях Укрпошти по всій країні, а також в офіційному онлайн-магазині Укрпошти.

Схожі новини