Передплата 2024 «Добра кухня»

У Львові 80 дітей з родин переселенців отримали солодкі презенти

Святий Миколай прийшов з невеличким запізненням, бо очікував на ангелів-помічників, які примчали з Лондона

Фото автора та Михайло Богдана
Фото автора та Михайло Богдана

У львівському Палаці естетичного виховання учнівської молоді відбулося свято для дітей з родин вимушених переселенців. 80 дітей-переселенців, серед яких левова частка маріупольці, отримали від святого Миколая солодощі. Хоча Миколай прийшов з невеличким запізненням, але подарував дітям хороше свято.

Ініціатори свята для дітей — громадський діяч з Маріуполя Михайло Богдан, волонтерка Вікторія Моркунас-Сердюк, представники громадської організації «Хочу додому». Солодкі гостинці для дітей-переселенців купили волонтери з Лондона, які з перших днів широкомасштабного вторгнення допомагають українським містам гуманітарною допомогою. Діти з родин переселенців, які переїхали із зони бойових дій, традиційно потребують продуктів, одягу, теплих речей, книжок, канцтоварів…

… На сцені палацу — насичена культурна програма: від театралізованих сценок у стилі свята Миколая до акробатичних виступів дітей. Глядачі (батьки дітей-переселенців, волонтери) підтримували малечу оплесками.

«У Львові - місті найміцнішого тилу, організували свято для дітей з тимчасово окупованих територій, для тих, хто зараз потребує уваги, турботи, — сказала для „ВЗ“ співорганізатора концертної програми, керівниця громадської організації „Хочу додому“ Анастасія Куценко. — В такий нелегкий час не можна забирати в дітей свято, віру в казку. Діти розповіли Миколаю вірші, співали йому авторські пісні. Також фотографувалися з ним. Дякуємо нашим друзям-волонтерам з Лондона. Вони часто допомагають переселенцям у Львові: і дорослим, і дітям».

Схожі новини