Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Politico розповіло, що Зеленський зробить на зустрічі з Байденом

  • 21.12.2022, 11:45
  • 646

На зустрічі Володимира Зеленського з Джо Байденом та його командою з нацбезпеки очікується, що українська делегація ще раз закличе Білий дім передати ракети ATACMS для систем HIMARS та розвідувально-ударні безпілотники Grey Eagle та Reaper

Фото - REUTERS
Фото - REUTERS

Видання Politico зазначає, що адміністрація Байдена категорично відмовляється передавати ЗСУ ці ракети — і офіційні особи США «не готові зрушити з місця», тому що «витрати на це високі» і це нібито «може спровокувати путіна на використання ще більш смертоносної зброї проти України».

Politico пише, не вдаючись до подробиць, що така нерішучість США «стурбувала українських чиновників і змусила вище військове керівництво країни шукати допомоги у інших, в тому числі в країнах, які не входять до західного альянсу».

«Тепер українці побоюються, що цієї зими вони не зможуть просунутися на поле бою та втратять імпульс, набраний після звільнення Херсона», — зазначили у виданні.

Офіційні особи США «кажуть, що підкреслення допомоги адміністрації України на даному етапі війни має вирішальне значення для продовження отримання підтримки з боку західних союзників у Європі», що стикається з труднощами через енергетичну кризу та побоювання рецесії.

Візит Зеленського, вважають помічники Білого дому, стане потужним сигналом для решти Альянсу по той бік Атлантики.

Схожі новини