Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Зеленський прямує у Вашингтон (оновлено)

  • 21.12.2022, 08:30
  • 1 275

Володимир Зеленський відвідає Вашингтон для зустрічі з президентом США Джо Байденом та для виступу у Конгресі

Фото - сайт ОП
Фото - сайт ОП

Про це повідомляє CNN із посиланням на джерела, які знайомі з планами візиту Зеленського до Вашингтона

Видання зазначає, що візит Зеленського до Білого дому не був остаточно узгоджений і залишається інформаційно обмеженим з міркувань безпеки.

При цьому, за даними CNN він включатиме зустріч Зеленського з Байденом і вищими посадовими особами адміністрації президента США.

Візит, пише видання, збігається з наміром адміністрації Байдена направити Україні новий пакет оборонної допомоги, який буде включати в себе ракетні системи Patriot.

Це буде перший особистий візит Зеленського в США з моменту вторгнення росії в Україну в лютому.

Видання Punchbowl News зазначає, що у листі до колег у вівторок спікер Палати представників Ненсі Пелосі попросила «всіх членів Палати представників бути присутніми на нашому засіданні в середу ввечері», назвавши засідання «особливим» і «присвяченим демократії».

Згодом, сам президент України підтвердив візит у Сполучені Штати.

«Вирушив до США задля зміцнення стійкості й обороноздатності України. Зокрема, із Президентом США Джо Байденом обговоримо співпрацю України та США. Також виступлю в Конгресі та проведу низку двосторонніх зустрічей», — написав у Twitter.

«З передових позицій українських захисників у Бахмуті президент України вирушив до США з офіційним візитом. 21 грудня у Вашингтоні Володимир Зеленський зустрінеться з президентом США Джозефом Байденом, з яким планує обговорити всебічну співпрацю двох країн, зокрема щодо зміцнення стійкості та обороноздатності України, підтримки її суверенітету та відновлення територіальної цілісності», — повідомив у фейсбуці прессекретар Зеленського Сергій Никифоров.

За його словами, президент України також виступить із промовою на спільному засіданні двох палат Конгресу США та проведе низку двосторонніх зустрічей.


Джерело: CNN

Схожі новини