Передплата 2024 ВЗ

МРТ в лікарні Святого Луки тимчасово не працює…

Усе через постійні вимкнення світла, що призводить до стрибків напруги

За допомогою апарату, магнітно-резонансні дослідження органів черевної порожнини та заочеревинного простору проводяться без затримки дихання
За допомогою апарату, магнітно-резонансні дослідження органів черевної порожнини та заочеревинного простору проводяться без затримки дихання

Магнітно-резонансний томограф (МРТ) в лікарні Святого Луки, якого поляки подарували медзакладу ще у вересні цього року, тимчасово не працює з технічних причин. Через постійні вимкнення світла та стрибки напруги в мережі, обладнання МРТ потребує ремонту. Відтак потребуючі хворі не можуть пройти безкоштовне обстеження на цьому МРТ.

Про це повідомила у коментарі для «ВЗ» заступниця медичного директора з лікувальної роботи Першого територіального медичного об'єднання Львова Наталія Мотринець.

«Найближчим часом чекаємо інженерів з Києва, які усунуть проблему і ми зможемо продовжити обстеження пацієнтів на МРТ, — сказала пані Наталія. — Оскільки ми комунальна установа, безкоштовне МРТ проводиться лише за електронним скеруванням сімейного лікаря і за попереднім записом, дотримуючись черги».

Нагадаємо, лікарня отримала від уряду Республіки Польща сучасний магнітно-резонансний томограф експертного класу. Апарат дозволяє проводити повний спектр діагностичних досліджень у максимально короткий термін. За допомогою апарату, магнітно-резонансні дослідження органів черевної порожнини та заочеревинного простору проводяться без затримки дихання. Це не знижує якість знімків у порівнянні зі стандартними дослідженнями, проте робить доступним високоточне дослідження для категорії пацієнтів, яким раніше МРТ було протипоказано. Зокрема, тяжким та реабілітаційним хворим, дітям та літнім людям, для яких затримка дихання під час сканування може бути скрутною. Технології апарату дозволяють легше переносити дослідження пацієнтам з клаустрофобією, і ця діагностика доступна для людей з надмірною вагою (до 200 кг).

Схожі новини