Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У кремлі намагаються виправдати путіна, — аналітики

  • 18.12.2022, 12:30
  • 593

кремль «відбілює» путіна участю у «безглуздих заходах». Йдеться, зокрема, про урочисте відкриття індичої ферми або відремонтованої автомагістралі

володимир путін. Фото із мережі
володимир путін. Фото із мережі

Про це передає Інститут вивчення війни (ISW).

В рф, ймовірно, намагаються зобразити президента путіна як компетентного воєначальника і реабілітувати імідж міноборони, розголошуючи зустріч путіна з об'єднаним штабом збройних сил рф.

Також експерти кажуть, що кремль, ймовірно, надав розголосу зустрічі путіна з об'єднаним штабом, щоб реабілітувати імідж російського міноборони у відповідь на критику провійськової спільноти щодо російського відомства.

Згідно з аналітикою ISW, кремль, скоріш за все, свідомо оприлюднив присутність герасимова, шойгу і суровікіна на зустрічі з путіним, щоб представити російське мо як організовану, єдину і ефективну військову структуру і захистити вище командування російських збройних сил від подальшої критики.

Ще одним припущенням військових аналітиків є те, що в рф, ймовірно, прагнуть показати путіна як лідера, який підтримує зв’язок зі своїм народом. Зокрема, це підтверджує висвітлення участі Фпутіна у «безглуздих заходах». Йдеться про урочисте відкриття індичої ферми або відремонтованої автомагістралі.

Такі меседжі, за аналізом інституту, спрямовані на те, щоб нагадати російському народу, що путін є не тільки військовим лідером, але й цивільним, який має тісні зв’язки з народом. Це є своєрідним нагадуванням, що його потрібно вважати «вісником добрих новин».

Інститут також зазначає, що розслідування щодо російської військової документації, яке зробило виданням NYT, підтверджує давні оцінки ISW щодо того, наскільки помилковими є російські рішення у кампанії вторгнення в Україну.

ISW також вказує на те, що нинішні російські наступальні операції біля Бахмута ще більше «вбивають клин» між силами так званої днр і військами «групи Вагнера» Пригожина.

Також аналітики зазначають із посиланням на ЦРУ, що кремль несерйозно ставиться до переговорів з Україною.

На їхню думку, путін послідовно використовував заклики до переговорного процесу для того, щоб ізолювати Україну від підтримки партнерів.

Схожі новини