Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Причиною вибухів стали рештки рашистської ракети

Цього тижня відділ із надзвичайних ситуацій Дрогобицької районної військової адміністрації оприлюднив маленьке повідомлення, в якому, попередивши жителів району про «заплановані» на території району вибухи, попросив людей не турбуватись

Добре, що попередили. Шкода, що не пояснили, що саме стало причиною цих вибухів. Це б допомогло заспокоїти й тих, хто турбується та панікує тоді, коли жодних причин для цього нібито немає. Але ж у війни свої закони. Не все поясниш, не про все розкажеш. Але є історії, про які, попри сьогоднішню військову агресію росії проти України, потрібно розповідати.

Причиною недавніх вибухів у Дрогобицькому районі, як виявилося, стала давно збита російська ракета. Кілька тижнів тому під час масованої повітряної атаки на Україну її політ обірвала наша ППО. До призначеної цілі рашистський смертоносний боєприпас, впавши в одному із сіл, не долетів. Невдовзі до місця падіння ракети прибули військові спеціалісти. Було встановлено, що заряд кремлівського «крилатого посланця» не вибухнув. Місцеві спеціалісти-піротехніки, оглянувши смертоносний «вантаж», дійшли висновку, що це не зовсім те, з чим вони не один раз мали справу і з чим успішно давали собі раду. Тому було прийнято «соломонове рішення» — чекати на приїзд кваліфікованих військових спеціалістів. Вибухи — це наслідок їхньої роботи. У такий спосіб було знешкоджено те, що залишилось від смертоносного боєприпасу.

Схожі новини