Передплата 2024 ВЗ

У Вільнюсі мають знести «Дім москви»

  • 12.12.2022, 20:30
  • 819

За кожний день, коли рішення не буде виконуватись, державну установу штрафуватимуть на 300 євро

Фото - LRT
Фото - LRT

Про це пише LRT.

«Після того, як суд надав право будівельній інспекції знести незаконно збудовану будівлю, найближчим часом буде складено кошторис на знесення та проведено процедуру публічних закупівель для визначення підрядника, який буде виконувати роботи зі знесення. Планується, що знесення буде завершено до кінця 2023 року», — йдеться повідомленні.

Як зазначається, законодавство не передбачає можливості експропріації подібних об'єктів. А отже єдиним способом є знесення цієї будівлі. У 2016 році дозвільні документи на будівництво визнали недійсними. Забудовника зобов’язали отримати новий дозвіл і переобладнати будівлю відповідно до нього.

Сама ідея «Дому москви» почала реалізовуватись у 2004 році, коли Вільнюс відвідав колишній мер москви Юрій Лужков. «Дім москви» мав стати центром культурного та ділового співробітництва між москвою та Вільнюсом.

Департамент державної безпеки Литви проводив оцінку загроз національній безпеці у 2017 році та зазначив, що цей проект має відносно високе символічне та практичне значення для рф. росія могла використовувати його як потенційний інструмент для її впливу на внутрішню політику та публічну дипломатію.


Джерело: LRT

Схожі новини