Передплата 2024 «Добре здоров’я»

На концерті для переселенців відзначили тих, хто знайшов у Львові сили жити далі і щодня працює на перемогу

Яскравий приклад «дорослої незламності» — школяр з Маріуполя, який сам вдома готував їжу і приносив пораненій мамі до лікарні

Фото автора та Олега Климовича
Фото автора та Олега Климовича

У Львові відбувся концерт для переселенців, які знайшли тут прихисток від війни. Це культурна програма не лише для маріупольців, які вже встигли зареєструвати у місті Лева кілька громадських організацій, що займаються волонтерством, а й для військових, соціально активних львів'ян, які допомагають фронту і наближають перемогу!

Серед організаторів концерту — компанія «Укрвійськторг», Львівський державний палац естетичного виховання учнівської молоді, Центр «Я Маріуполь Львів».

Для гостей на сцені виступили Павло Дворський, В’ячеслав Дворський (похресник Назарія Яремчука), Камалія, Андрій Князь, Наталка Карпа, Оксана Мочерад, Олена Корнєєва, Софія Єгорова, Тимур Байдуж, Оксана Пекун, Ірина Грех, Любомир Тарнавський…

Співачка Камалія вразила колоритним костюмом у стилі національного стягу. Артистка зібрала біля себе дітей з родин переселенців, які прийшли із залу.

«Хочемо, щоб свято відчули усі переселенці, які мешкають зараз у Львові, — розповіла для „ВЗ“ ідейна натхненниця концерту, його співорганізаторка та керівниця громадської організації „Хочу додому“ Анастасія Куценко (уродженка Маріуполя, яка чимало років мешкає у Львові), — Мета концерту — вшанувати людей, які є воїнами в соціальному житті країни. Яскравий приклад — мама трьох дітей, яка тримається в той час, коли її чоловік перебуває в полоні. Маємо чудового хлопчика, мама якого отримала поранення, але він ходить до школи, сам готує і приносить їжу мамі до лікарні. Ці люди-герої - з Маріуполя. Вони не здаються, влаштувалися у Львові на роботу і реабілітувалися. Є і сім‘ї з інвалідністю, які працюють для наближення нашої перемоги. Маріуполець, який ходить на милицях, шиє у Львові одяг для військових, допомагає переселенцям. Ми вдячні і львівським волонтерам, які одягають і годують переселенців. Цим концертом вшановуємо людей, які є воїнами не на фронті - не здаються за будь-яких обставин. Ці люди незламні. Це яскравий приклад нашої сили, віри та міцного тилу».

Схожі новини