Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«5 канал, ви супер! Той календар в Донецьку розмістимо, прямо на ДАП»

  • 08.12.2022, 11:29
  • 3 328

Календар розбрату

Календар 5 каналу
Календар 5 каналу

5 канал випустив календар з фото оголених журналісток. Так, редакція хоче підтримати армію.

«Гарячий аукціон для Дня ЗСУ: журналістки 5 каналу знялися для благодійного календаря «без цензури», — йдеться в повідомленні на сайті телеканалу.

Хвиля хейту

Представниці і представники громадських, жіночих, правозахисних і медійних організацій заявили про неприпустимість поширення календарів із оголеними журналістками.

«Ми, представниці і представники громадських, жіночих, правозахисних і медійних організацій, категорично засуджуємо такий спосіб збору грошей на потреби армії і вважаємо цю акцію сповненою дискримінаційних і сексистських наративів.

Це нівелює роботу, яку роблять медіа і громадянське суспільство для того, аби жінок в Україні, в тому числі військовослужбовиць, не сприймали як сексуальний об'єкт. Жінки-військові самі часто стикаються із сексизмом і сексуальним насильством і вимушені боротися з цими явищами.

Ми вважаємо, що збирати гроші на потреби захисників України потрібно в спосіб, який не передбачає просування дискримінаційних і сексистських наративів щодо жінок.

Ми проти публічної об'єктивізації жінок", — йдеться у заяві.

Хвиля підтримки

«Рішення жінок з „5 телеканалу“ не продиктованотнічим іншим, як креативним мисленням, і це вийшло красиво. Тіло — це завжди красиво, це прекрасно», — пише Павло Нусс.

«Класний календар і абсолютно нормальна ініціатива журналісток 5 каналу покликана зібрати кошти на радіостанції для ЗСУ! Дякую вам 5-тий!!!», — відреагував воїн ЗСУ Олександр Погребиський.

«5 канал, календар достойний. Фото, на мою суб'єктивну думку, естетичні, непошлі і цільовій аудиторії, — воїнам, думаю, прийдуться до душі. Власне, до душі! Бо ці фото не про секс чи розпусту. Ви знялися для них і заради них, ризикнувши, відкрившись для осуду ханжів і агресії феміністів. Це був мужній вчинок.

А від тих, хто наганяє щось про «об'єктивацію» і журналістські стандарти, я очікую, що на їхніх відвертих фото в купальниках і т.д. відтепер поряд стоятимуть немолоді потріпані життям чоловіки в трусах — це, для балансу і рівноваги, рівності гендерної, вікової, соціальної… можна було б продовжити, але досить і цих рівностей.

Ну, і борцям за журналістські стандарти два слова — спробуйте згадати чи не було в вашій кришталевій кар'єрі заказух. Ні, звісно, не було! Але, на всяке, зробіть екскурс у своє славне минуле.

А, і як там те гасло «моє тіло — моє діло»? Ну, от!", — написала журналістка Вікторія Балицька.

«От мені цікаво. Чому календар з пожежниками з Австралії то мімімі і кльово, а календар з українськими ведучими — то сексизм?
Як так може бути? Виходить чоловіків роздивлятися можна, а жінок — зась? Тобто, коли чоловіки показують, що вони сексі - то це норма і треба заздрити по-тихому іншим чоловікам, які не можуть похвалитися фігурами австралійських пожежників, а коли показують жінки — то це не нормально. Це ж якийсь антифемінізм у феміністичній боротьбі виходить?», — пише Сергій Фурса.

«Це дуже смішно. Еротичний календар нам значить «нєпріємлємо» — а, наприклад, безкінечно крутити «квартал» про «заберемо всіх повій українок з москви» та інших «порноактрис» хоч би одна Бєніна піонервожата обурилась. Як це в**ате совкове двоємисліє дістало.

Ну не подобається — не купуйте, які в с**ку підписи проти?? Я жартував по Півн. Корєю, альо. 5 канал, ви супер, той календар ми в Донецьку десь розмістимо, прям с*ка на ДАП", — написав офіцер запасу Валерій Прозапас.

Схожі новини