Передплата 2024 «Добра кухня»

США не перешкоджають Україні нарощувати військовий потенціал, — глава Пентагону

  • 07.12.2022, 09:45
  • 500

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що Штати не планують завадити Україні розробити свої власні засоби завдання ударів великої дальності, які потенційно можуть бути скеровані на територію росії

Ллойд Остін. Фото із мережі
Ллойд Остін. Фото із мережі

Так очільник Пентагону відреагував припущення високопосадовця Держдепу США, що за недавні удари безпілотників по двох російських авіабазах — це робота України. Він прямо звинуватив президента рф володимира путіна у воєнних злочинах, які він вчинив, завдаючи ударів по цивільному населенню та інфраструктурі в Україні.

«Ми не працюємо над тим, щоб перешкодити Україні розвивати свій власний потенціал», — наголосив Остін.

Заступник держсекретаря з політичних питань Вікторія Нуланд заявила, що «ніхто не взяв на себе відповідальність» за удари безпілотників, але додала, що «український народ неймовірно винахідливий; вони роблять свої власні безпілотники, повітряні та морські, які є неймовірно ефективними».

Тим часом держсекретар Ентоні Блінкен заявив, що Штати «не заохочували» українців завдавати ударів по території рф. Блінкен сказав, що йому відомо про повідомлення про удари безпілотників по території росії, але жодної додаткової інформації він не має.


Джерело: CNN

Схожі новини