Передплата 2024 «Добра кухня»

На узбережжі Каспійського моря знайшли вже 2500 загиблих тюленів

  • 05.12.2022, 14:17
  • 904

У Дагестані на узбережжі Каспійського моря минулої доби знайшли близько 2500 загиблих тюленів

Фото: Мінприроди РД
Фото: Мінприроди РД

Про пише «Кавказ.Реалії» з посиланням на міністерство природних ресурсів республіки.

Найбільша кількість туш тварин знаходиться в районі річки Юзбаш, а також між гирлами річок Сулак та Шуринка.

Фахівці продовжують обстежити узбережжя Каспійського моря — кількість мертвих особин може збільшитись.

Влада Дагестану заявила, що остаточні причини смерті тюленів «будуть встановлені після проведення лабораторних досліджень патологічного матеріалу». Але, згідно з попередніми висновками, тюлені померли «з природних причин». Ознак насильницької смерті, залишків рибальських мереж не виявлено.

Влада Дагестану не вперше пояснює масову загибель тюленів природними причинами. У грудні 2020 року між Махачкалою та Каспійським було знайдено понад 300 туш мертвих тюленів. У травні 2021 року було знайдено ще 170 мертвих особин. Згодом фахівці заявили — 90% загиблих тюленів померли внаслідок асфіксії через викиди природного газу з дна моря.

Причиною масової загибелі тюленів у Каспійському морі могло стати кисневе голодування, ознак забруднення навколишнього середовища не виявлено, заявила 5 грудня 2022 року голова Росприроднагляду Світлана Радіонова.

У 2017 році влада Дагестану відзначала, що через розвиток нафтовидобувного виробництва на узбережжі та в акваторії Каспію багато традиційних місць проживання тюленя зникли або виявилися сильно забрудненими. За даними екологів, раніше в Каспійському морі мешкало близько 1 млн особин, але до 2017 року їх залишалося близько 75 тисяч.

Схожі новини