Передплата 2024 ВЗ

Найстаріша тварина у світі святкує своє 190-річчя

  • 04.12.2022, 20:32
  • 1 614

На південноатлантичному острові Святої Єлени святкують день народження найстарішої наземної тварини у світі - гігантської сейшельської черепахи на ім'я Джонатан, якій виповнюється 190 років

Фото - AFP
Фото - AFP

Будинок губернатора острова, де Джонатан провів більшу частину свого життя, відзначає цю подію, відкривши на три дні для відвідувачів, які бажають відсвяткувати «історичну віху».

На острові випущено пам’ятні марки на честь ювіляра, портрет якого вже давно прикрашає місцеву монету номіналом у п’ять пенсів.

Хоча справжніх записів про його народження немає, вважається, що Джонатан народився приблизно в 1832 році.

Його привезли на острів Св. Єлени з Сейшельських островів у 1882 році як подарунок серу Вільяму Грей-Вілсону, який пізніше став губернатором.

Але за словами Метта Джошуа, керівника відділу туризму острова Св. Єлени, Джонатану насправді може бути близько 200 років.

У 1882 році чотири гігантські черепахи були доставлені на Святу Єлену із Сейшельських островів. Проте власне ім'я Джонатан отримав лише 1930 року — так його прозвали губернатор сер Спенсер Девіс. Загалом за час його життя на острові змінилося 28 губернаторів.

Джонатан — найстаріша відома науці наземна тварина. Роки поступово беруть своє, він осліп, не відчуває запаху, але чудово орієнтується на слух. Зберіг старожил та лібідо. При цьому він спарюється не тільки із самкою на ім'я Емма, але й із самцем, якого звуть Фред. «Тварини часто не звертають уваги на підлогу», — цитує CNN ветеринара Джо Холлінса.


Джерело: CNN