Передплата 2024 ВЗ

Макрон планує обговорити із путіним ситуацію на Запорізькій АЕС

  • 03.12.2022, 18:45
  • 688

Президент Франції Еммануель Макрон планує зателефонувати президентові рф володимиру путіну, щоб обговорити ситуацію на окупованій Запорізькій АЕС. Також він планує поговорити про це з гендиректором МАГАТЕ

Макрон зателефонує путіну для обговорення ситуації на Запорізькій АЕС. Фото із мережі
Макрон зателефонує путіну для обговорення ситуації на Запорізькій АЕС. Фото із мережі

Макрон зазначив, що його цікавить ядерна «проблема із Запорізькою АЕС, яка перебуває у центрі бойових дій».

«Після зустрічі з гендиректором МАГАТЕ Рафаелем Маріано Гроссі я знову поговорю з президентом путіним, зокрема — щодо цивільної атомної енергетики», — анонсував Макрон.

він додав, що у цьому діалозі з рф «необхідно зосередитися на конкретних темах».

«Наразі завдання — допомогти Україні чинити опір, продовжувати допомагати військово, уникнути ескалації і підготувати діалог до того дня, коли всі повернуться до переговорів», — наголосив Макрон.

Французький лідер зазначив, під час поїздки до США та переговорів з президентом Джо Байденом, сторони «глибоко та довго дискутували щодо ситуації в Україні».

«Париж і Вашингтон поділяють те саме бачення речей продовжувати допомагати Україні чинити опір перед обличчям бомбардувань їхніх цивільних інфраструктур і робити все, щоб чинити тиск на рф, щоб вона повернулася до переговорів», — повідомив Макрон.

Тим часом прессекретар російського президента дмитро пєсков вже відреагував на заяву Макрона. Він заявив про те, що точна дата телефонної розмови наразі невідома.

Схожі новини