Передплата 2024 «Добра кухня»

путін не хоче мирних переговорів із Україною, — аналітики

  • 03.12.2022, 09:30
  • 628

Президент рф не зацікавлений у переговорах з Україною, які могли призвести до стійкого миру

володимир путін. Фото із мережі
володимир путін. Фото із мережі

Тим часом він намагається створити на Заході уявлення, що росію потрібно заманити на переговори.

Так вважають аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW).

Вони переконані, що риторика путіна вказує на те, що він не зацікавлений у серйозних переговорах з Україною та зберігає максималістські цілі щодо війни.

В інституті припускають, що президент рф, його соратники лавров і пєсков робили заяви щодо переговорів, щоб створити у західних офіційних осіб уявлення, що рф потрібно заманити на переговори.

кремль, ймовірно, запланував створити динаміку, в якій західні офіційні особи запропонують рф випереджувальні поступки в надії переконати її вступити в переговори, натомість не вимагаючи значних попередніх поступок з боку росії, переконані в ISW.

Аналітики інституту зазначають, що заяви росіян доводять, якими можуть бути деякі з таких бажаних попередніх поступок: зменшення західної фінансової та військової допомоги Україні, визнання незаконної анексії росією українських територій та обмеження на військові дії НАТО і Заходу в Європі.

В інституті наголосили, що рф зберігає неясність у формулюваннях щодо предмету переговорів, ймовірно, для того, щоби переконати західних офіційних осіб розпочати переговорний процес без чіткого визначення, чи будуть такі переговори спрямовані на припинення вогню, мирний процес або ж остаточну мирну угоду.

ISW підсумовує, що рф виграла б від тимчасової угоди з Україною та західними країнами, яка створила б паузу в бойових діях, що дозволило б росії зміцнити російські збройні сили для майбутніх військових операцій з метою досягнення максималістських цілей в Україні.

Оскільки путін не виявив особливого інтересу до припинення вогню, а кремль продовжує висувати вимоги, які рівнозначні повній капітуляції Заходу, це свідчить про те, що президент рф й надалі зосереджений на досягненні військової перемоги, вважають аналітики інституту.

Схожі новини