Передплата 2024 «Добра кухня»

Київ може бути без тепла до весни, — Кличко

  • 02.12.2022, 10:45
  • 950

Мер Києва Віталій Кличко заявив, що у випадку подальших масованих російських обстрілів та руйнування критичної інфраструктури столиця може залишитися без опалення до весни

Віталій Кличко. Фото із мережі
Віталій Кличко. Фото із мережі

Про це він сказав на Київському безпековому форумі.

Мер столиці закликав киян домовитися зі родичами чи знайомими, які мешкають у приватних будинках з автономним опаленням та водопостачанням, про перебування у них протягом якогось часу. Також він закликав завжди мати запас технічної та питної води, теплі речі.

Мер наголосив, що ситуація в інших регіонах за такого сценарію, ймовірно, буде не кращою.

«Якщо протягом 24 годин при зовнішній температурі -5 не буде опалення та води, нам потрібно буде зливати системи опалення в місті Києві, тому що це може призвести до пошкодження систем життєзабезпечення. Ми будемо змушені зливати воду. Це означає, що до весни подати воду буде дуже складно. Це означає, що на початок весни будуть складні виклики», — пояснив Кличко.

За його словами, якщо багатоквартирні будинки залишаться без опалення, температура в приміщенні може «дуже швидко» стати приблизно такою самою, як на вулиці.

Він наголосив, що у столиці зараз запускають маленькі та старі котельні, вони обладнуються генераторами, щоб у Києві були «острівці» з хоча б мінімальними послугами для мешканців столиці.

Кличко додав, що є загроза руйнування системи електропостачання у всьому місті.

«Я не хочу лякати, але ми маємо бути готові до різних сценаріїв, навіть до найгіршого», — сказав Кличко.

Схожі новини