Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Банани зародили у зимовому Львові!

Екзотичні дерева плодоносять тут вперше. Якщо фрукти дозріють — їх віддадуть мешканцям «Домівки Врятованих Тварин»

Такі велетенські грона бананів прикрашають оранжерею Стрийського парку. Фото Василя ТЕРЕЩУКА
Такі велетенські грона бананів прикрашають оранжерею Стрийського парку. Фото Василя ТЕРЕЩУКА

Неймовірну літню красу можна побачити у ці холодні дні в оранжереї Стрийського парку у Львові, що розташована неподалік озерця з лебедями. Тут порадували плодами теплолюбні банани. Вони немовби не помічають проблем, які дошкуляють нам з вами, і зробили сюрприз. Подивитися на це диво посеред зими щодня приходять багато туристів.

Два деревця бананів з’явилися у цій оранжереї у жовтні 2018 року. Вперше зацвіли з місячним інтервалом на початку цьогорічного серпня і вересня.

— Ми тішимося подарунком, який зробила нам природа, — розповідає в.о. директора Стрийського парку Олена Мазурик. — Радіють і наші відвідувачі, які щодня безкоштовно споглядають цю південну красу у зимовому Львові. Ми готувалися до холодів, забезпечили оранжерею теплом, створили рослинам відповідні кліматичні умови. І маємо ось такий прекрасний результат!

Працівники парку ще не вирішили, як розпорядяться фруктами, якщо вони повністю дозріють, набудуть, так би мовити, товарного вигляду. Одна з ідей — передати банани мешканцям зоопритулку «Домівка Врятованих Тварин». Звірятам дуже потрібні вітаміни!

Схожі новини