Передплата 2024 ВЗ

Одні рятують і дають волю соколам…

…інші викидають з 10-го поверху кажанів

Акція з порятунку боривітрів. Скріншот відео і фото соцмереж
Акція з порятунку боривітрів. Скріншот відео і фото соцмереж

22 соколів-боривітрів після реабілітації, адаптації до самостійного життя минулої п’ятниці випустили на волю працівники «Домівки Врятованих Тварин» у Львові. Ще п’ятеро цих птахів залишаться назавжди жити у зоопритулку, адже через ушкодження крил вони без сторонньої допомоги обійтися вже не можуть.

Новина про виліт птахів на волю — одна з найбільш приємних для зооволон­терів. Адже головним своїм за­вданням вони вважають вря­тувати тварин і дати їм змогу повернутися у рідне середо­вище. Таких історій у «Домів­ці» сотні. У лісах, полях, у воді, у небесних просторах знайшли втрачене щастя колись поране­ні козулі, зайці, їжаки, ящірки, борсуки, бобри, білки, десятки видів птахів.

На жаль, потік покалічених небог у зоопритулок на Довбу­ша, 24 не зменшується. Майже щодня сюди приносять тварин, які потрапили у біду. Моторошну історію розповів засновник «До­мівки» Орест Залипський:

— Щойно до нас привез­ли шістьох кажанів з Ужгорода. Що сталося? Все, як завжди — їх просто викинули із десятого поверху будинку… У всіх кажа­нів відкриті переломи крил. І че­рез це, на жаль, ці рукокрилі вже ніколи у житті не будуть літати і жити у природі…

Ці кажани уже ніколи не злетять – їм поламали крила.
Ці кажани уже ніколи не злетять – їм поламали крила.

Ми навели приклади люд­ської доброти і жорстокості у ставленні до тварин, які тра­пилися протягом дня. За пер­ше вони людям вдячні. Другого зрозуміти ніяк не можуть…

Схожі новини