Передплата 2024 «Добра кухня»

На кордоні з білоруссю затримали групу «підкинутих» нелегалів

  • 26.11.2022, 19:45
  • 886

Затримані чоловіки повідомили, що територією білорусі їх до кордону з Україною на автомобілі довезли особи у військовій формі, вони припускають, що це були представники прикордонної служби рб

Фото - ДПСУ
Фото - ДПСУ

Про це повідомляє пресслужба ДПСУ.

«республіка білорусь продовжує підтримувати штучно створену міграційну кризу та навмисно створює умови для спроб незаконного перетину кордону мігрантами… Групу нелегальних мігрантів вихідців із Південно-Східної Азії на державному кордоні затримали прикордонники Житомирського загону», — йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що під час виконання завдань прикордонники помітили сліди, що ведуть з боку білорусі, після чого виявили та зупинили шістьох іноземців — громадян Пакистану та Бангладеш.

«Затримані чоловіки повідомили, що територією білорусі їх до кордону з Україною на автомобілі довезли особи у військовій формі, вони припускають, що це були представники прикордонної служби рб. Далі їм вказали, в якому напрямку мігранти повинні прямувати», — ідеться у повідомленні.

З’ясувалося, що чоловіки контактували з білоруськими силовиками, які вказали їм дорогу, а також наказали після незаконного перетину українського кордону зателефонувати та повідомити про місцезнаходження.

«Це підтверджується і листуваннями в месенджерах у телефонах іноземців. За словами мандрівників, до цього вони безуспішно намагалися потрапити до Польщі, теж за сприяння білоруських правоохоронців. Однак довга подорож у мігрантів не вдалася, одразу після незаконного перетину кордону вони були затримані українськими прикордонниками», — додають у ДПСУ.

Схожі новини