Передплата 2024 ВЗ

Генерали з росії інспектують підготовку військових у білорусі, — ЗМІ

  • 25.11.2022, 16:15
  • 785

російські генерали приїхали у білорусь контролювати підготовку російських військових на полігонах

Генерал сергій рудський. Фото із мережі
Генерал сергій рудський. Фото із мережі

Однак міноборони білорусі про це не заявляло.

«За інформацією з пропагандистських тг-каналів, група російських генералів на чолі з начальником головного оперативного управління гш зс рф сергієм рудським прибули у білорусь з робочим візитом. Імовірно, генерали прибули на аеродром у Мачулищах вчора о 15:45 (за мінським часом) на пасажирському Ту-134AK ПКС рф (RA-65 976).

Військові проінспектують перебіг спільної підготовки так званого регіонального угруповання військ (РГВ) на полігонах білорусі", — йдеться у повідомленні.

Відомо, що російські генерали оглянуть пункти управління, навчальні місця і казарми військовослужбовців так званого «регіонального угруповання військ"(РГВ) рф і білорусі. Також заплаговане відвідування занять танкових і мотострілецьких підрозділів, ремонтно-відновлювальних батальйонів, а також ознайомлення з роботою російсько-білоруського польового шпиталю.

Також рудський ознайомиться з порядком виконання бойових завдань підрозділами зс білорусі з прикриття державного кордону на південному напрямку.

Аналітики припускають, що за результатами інспекції буде ю доповідь вищому керівництву у міноборони рф і на підставі цього ухвалюватимуться подальші рішення щодо російського контингенту РГВ у білорусі.

Цікаво, що міноборони білорусі у своєму тг-каналі не опублікувало пресрелізу про візит російських генералів.

«Цей факт, зокрема, показує рівень військових відносин між рб і рф. Щось подібне було і під час навчань „Союзна рішучість-2022“, коли зведення мо рб не відповідали фактичному перебуванню російських військ у рб. Тоді військовослужбовці зс рф не вважали за необхідне інформувати своїх білоруських колег», — йдеться у матеріалі.

Схожі новини