Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Майже 15 тисяч білоруських військових готові воювати проти України, — Генштаб ЗСУ

  • 24.11.2022, 18:15
  • 961

рф зосередила на білоруській території поблизу кордону з Україною понад 9 тисяч своїх військових

білоруські військові. Фото із мережі
білоруські військові. Фото із мережі

Тим часом майже 15 тисяч білоруських військовослужбовців готові взяти участь у війні проти України на російському боці.

Про це заявив заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу Збройних сил України, бригадний генерал Олексій Громов.

Він повідомив, що нині на території білорусі перебувають понад 9 тисяч російських військових та значна кількість військової техніки. Водночас Генштаб називає наступальний потенціал на цьому напрямку низьким.

«Натомість 15 тисяч білоруських військових готові взяти участь у „спеціальній військовій операції“. Зокрема, через високе грошове забезпечення», — зауважив генерал.

Громов також додав, що на кордоні білгородської області російські війська встановлюють мінні загородження, щоб не допустити проникнення українських диверсійних груп. Генштаб ЗСУ очікує ймовірних провокацій на цьому напрямку.

Він повідомив, що найважча ситуація нині на сході України під Бахмутом.

«Ворог намагається оточити місто. За тиждень у цьому районі відбулося 90 зіткнень із ворогом», — розповів генерал.

російські збройні формування намагаються відбити Куп‘янськ, а також неодноразово пробували прорвати українську оборону біля н.п.Невельське на Донеччині.

Тим часом на лівобережжі Харківщини росія нарощує потенціал та укріплюється, водночас здійснюючи передислокацію із Херсонщини на інші напрямки.

Схожі новини