Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Львів став молодіжною столицею Європи

  • 24.11.2022, 08:45
  • 824

Львів отримав статус молодіжної столиці Європи — 2025

Представники делегації зі Львова після оголошення результатів конкурсу Міжнародна столиця Європи -2025. Фото Андрія Москаленка
Представники делегації зі Львова після оголошення результатів конкурсу Міжнародна столиця Європи -2025. Фото Андрія Москаленка

Про це повідомив мер Львова Андрій Садовий. Результати оголосили 23 листопада в албанському місті Тірана.

«Насправді — це статус і заслуга кожного українського міста, кожного українця та українки, які боронять наше майбутнє і плекають перемогу», — написав Садовий.

У фіналі конкурсу Львів змагався із такими містами: Ізмір (Туреччина), Фуенламбрада (Іспанія) та Тромсо (Норвегія).

Відтак, у 2025 році Львів буде приймати міжнародний конкурс Молодіжна столиця Європи.

«І разом зі Львовом перемогли всі українські міста — від Львова до Маріуполя, від Херсона — до Києва. Адже це спільне заявка. Перемогла Україна», — написав заступник мерв Львова Андрій Москаленко.

Молодіжна столиця Європи — це титул, присуджений Європейським молодіжним форумом, призначений для розширення можливостей молоді, активізації участі молоді та зміцнення європейської ідентичності. Щороку нове європейське місто отримує шанс продемонструвати свої інноваційні ідеї, проєкти та заходи, спрямовані на підняття голосу молодих людей та впровадження нової молодіжної перспективи у всі аспекти життя міста. Молодіжною столицею Європи 2023 буде місто Люблін (Польща).

Схожі новини