Передплата 2024 «Добрий господар»

Львівські медики лікують хлопчика, від якого відмовилися за кордоном

  • 22.11.2022, 13:50
  • 621

У 10-річного Микити із Харкова виявили пухлину. У Німеччині її назвали неоперабельною, а лікарі у Львові провели операцію

Микита у лікарні. Фото: Перше медичне об'єднання Львова
Микита у лікарні. Фото: Перше медичне об'єднання Львова

Про це повідомляє перше медичне об'єднання Львова.

«5 надскладних операцій на мозку, 16 блоків агресивної хімієтерапія, але три місяці тому хвороба повернулася. Сталося це у Німеччині, куди родина переїхала, тікаючи від обстрілів у рідному Харкові. Лікарі констатували: пухлина неоперабельна. Утвір розташований біля стовбура головного мозку із ділянками та центрами відповідальними за важливі функції дихання, серцебиття та ковтання. Дістатися до нього дуже важко, оперувати ризиковано ще й тому, що анатомія головного мозку після стількох операцій сильно змінена. Проте батьки не здалися і почали шукати спеціаліста, який погодиться бодай дати шанс їхньому Микиті», — розповідають у медики.

За хлопчика взявся керівник Центру нейрохірургії Лікарні Святого Миколая Михайло Ловга, який раніше уже оперував хлопчика. Команда нейрохірургів провела одне із найскладніших втручань у своїй практиці. Лікарі мали прибрати пухлину, не зачепивши ділянки, які відповідають за дихання, серцебиття та ковтання. І їм це вдалося.

«Зараз Микита продовжує курс хімієтерапія. Хлопчик дуже хоче одужати і продовжити повноцінне навчання у школі, як усі інші дітки. І лікарі докладають максимум зусиль, аби його бажання стало реальністю. А перед випискою усю команду нейрохірургів, які вже не вперше рятують життя Микити, сім'я запросила в гості додому у Харків після Перемоги», — додають лікарі.

Схожі новини