Передплата 2024 «Добре здоров’я»

росія продовжує зазнавати невдач, — генсек НАТО

  • 21.11.2022, 20:15
  • 739

Армія рф не досягла жодних цілей в Україні та продовжує зазнавати невдач на фронті

Генсек НАТО Єнс Столтенберг. Фото із мережі
Генсек НАТО Єнс Столтенберг. Фото із мережі

Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час виступу на сесії Парламентської асамблеї Альянсу у Мадриді.

Він наголосив, що президент рф володимир путін зробив дві великі стратегічні помилки, коли вторгся в Україну в лютому: недооцінив хоробрість і волю українців до боротьби, а також рішучість союзників і партнерів НАТО підтримати Україну.

«Він думав, що зможе перемогти Україну за лічені дні. Дев’ять місяців потому Росія продовжує зазнавати невдачі за невдачею. А українці продовжують звільняти свою територію від окупації. Зовсім недавно — Херсон», — пояснив Столтенберг.

Також генсек НАТО застеріг він недооцінки рф, яка, за його словами, зберігає значний військовий потенціал і велику кількість військ.

«росія готова зазнавати значних втрат. І готова завдати жахливих страждань українському народу. Ми бачили, як безпілотники та ракети завдають ударів по українських містах, цивільному населенню та об'єктах критичної інфраструктури. Тому ми повинні бути готові підтримувати Україну у перспективі», — додав він.

Схожі новини