Передплата 2024 «Добрий господар»

США нададуть майже 20 мільйонів доларів на програму Grain from Ukraine

  • 19.11.2022, 12:45
  • 603

Її під час саміту G20 оприлюднив президент України Володимир Зеленський

Фото ілюстративне із мережі
Фото ілюстративне із мережі

Відтак, США через агентство з міжнародного розвитку (USAID) виділить до 20 млн доларів на ініціативу Grain from Ukraine.

«Щоб допомогти нагодувати людей у ​​всьому світі, USAID надасть підтримку через Всесвітню продовольчу програму ООН (ВПП) для сприяння додаткових поставок українського зерна через зернову ініціативу», — йдеться у заяві агенції.

Також відомо, що оголошена сума допомоги орирається на 173 млн доларів, які вже надала ВПП для закупівлі українського зерна, щоб прогодувати людей у ​​країнах з найбільшою продовольчою кризою. Йдеться, зокрема, про Ефіопію, Ємен та Афганістан.

За кошти США закупили 210 000 метричних тонн продуктів харчування, яких достатньо, щоб прогодувати приблизно 12,6 мільйона людей протягом одного місяця.

USAID також інвестувала 100 млн доларів для допомоги українським фермерам, які ризикують життям, щоб нагодувати світ, через Ініціативу стійкості сільського господарства в Україні (АГРІ-Україна).

У межах АГРІ-Україна реалізують допомогу за чотирма галузями: забезпечення важливих ресурсів для фермерів; покращення експортної логістики та інфраструктури; розширення доступу фермерів до фінансування та підтримка потреб сушіння, зберігання та обробки врожаю.

Схожі новини