Передплата 2024 ВЗ

росія зараз намагається відновити сили, — Зеленський

  • 19.11.2022, 12:30
  • 670

рф зараз шукає варіанти, як відновити сили

Володимир Зеленський. Фото із мережі
Володимир Зеленський. Фото із мережі

Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час Міжнародного безпекового форуму в Галіфаксі, у якому він взяв участь онлайн.

«Просто завершення війни ще не гарантує мир. рф зараз шукає нетривалого перемир’я — перепочинку, щоб відновити сили. Хтось назвав би і це закінченням війни. Але така пауза тільки погіршить ситуацію», — наголосив він.

Зеленський зазначив, що «не можна назвати миром і будь-які ідеї поступок нашою землею або нашим суверенітетом, які колись звучали».

«Аморальні компроміси призведуть до нової крові. Справжній довготривалий і чесний мир може стати результатом лише повного демонтажу всіх елементів російської агресії», — зауважив глава держави.

Він нагадав про українську формулу миру, яку він оприлюднив на саміті G-20.

«В українській формулі миру 10 пунктів. Це виклики, які необхідно подолати для безпеки України, Європи та світу. Це формула миру для миру. Україна запропонувала саме таку формулу миру. Я представив її Генасамблеї ООН і саміту „двадцятки“. І я прошу учасників і учасниць Міжнародного форуму безпеки в Галіфаксі допомогти нам реалізувати цю формулу! Це єдиний шлях до справжнього миру», — підсумував Зеленський.

Схожі новини